Włosy

Do wyboru do koloru

Słonecznik wzmacnia włosy i paznokcie. Orkisz naturalnie usuwa zmęczenie
i poprawia nastrój. Soja łagodzi objawy opryszczki. W jaki sposób wzbogacić dietę w te cenne składniki? Chrup zdrowe przekąski z nasionami.
Problemy ze snem, podwyższony cholesterol, nieprawidłowe działanie układu pokarmowego to niedogodności, z którymi boryka się niejeden z nas. Choć zwykle nie zdajemy sobie z tego sprawy, ich przyczyną jest zła dieta. Nawet jeśli decydujemy się na wprowadzenie zasad racjonalnego odżywiania w życie, często za szybko dajemy za wygraną. Nie potrafimy włączyć do codziennego jadłospisu wszystkich ważnych dla organizmu detali.
A przecież nie musimy drastycznie zmieniać swojej diety, czasami wystarczy wzbogacić ją o kilka brakujących elementów.
Pestki i ziarna
W ostatnim czasie modne stały się suplementy diety, które zdaniem producentów zapewniają nam odpowiedni poziom witamin
i minerałów w organizmie. Jednak sztucznie dobrane elementy, nie zastąpią zdrowych, zbilansowanych posiłków i nie mogą równać się
z naturalnymi składnikami odżywczymi, pochodzenia roślinnego. Oprócz warzyw i owoców, które są podstawą każdego zdrowego menu, dużą wartość mają nasiona. Niedobory magnezu, potasu, błonnika, kwasów tłuszczowych OMEGA 3 i 6 uzupełnimy chrupiąc pestki dyni, czy ziarna kukurydzy. Jeśli chcemy ominąć mozolne przygotowywanie dań używając jednocześnie wszystkich pełnoziarnistych produktów, warto skorzystać z propozycji Good Food. Wafle ryżowe od lat są najpopularniejszą przekąską dla wszystkich aktywnych. Możemy wybierać spośród dziewięciu różnych rodzajów wafli. – Kiedy myślimy o wprowadzeniu na stałe zdrowych zmian do naszej diety, weźmy pod uwagę pewną zasadę. Ważne jest, aby składniki, które dołączamy do codziennego jadłospisu były nie tylko wartościowe, ale również smaczne – mówi Małgorzata Zdrojewska specjalista dietetyk, współpracujący
z firmą Good Food. – Ponadto powinniśmy pamiętać, że nadmiar nigdy nie jest dobry dla naszego organizmu, dlatego warto stawiać w żywieniu na różnorodność – dodaje.
Linia grubych wafli firmy Good Food jest stworzona w myśl zasady „dla każdego coś smacznego”. Wafle Musli są słodkawe dzięki zawartości kokosa, bananów i cukru kandyzowanego, a pokruszone mogą zastąpić płatki śniadaniowe. Z kolei naturalne bazują na pełnoziarnistym ryżu brązowym, nie zawierają konserwantów, ani dodatków cukru i tłuszczu. Dodatkowo są także rekomendowane przez specjalistów z serwisu Vitalia.pl jako produkt zalecany w prawidłowej diecie będący źródłem węglowodanów złożonych i błonnika pokarmowego.
Cena na półce : 2,9 – 3,10 zł
Gramatura: 100 g

Good Food S.A. pochodzi z Poznania, zajmuje się produkcją żywności w segmencie przekąsek i pieczywa. Najpopularniejszą grupę produktową stanowią w nim wafle ryżowe. Firma uważana jest za jednego z prekursorów trendu zdrowego stylu odżywiania w Polsce i lidera jakościowego na rynku. Australijska technologia wypieku wafli ryżowych w powiązaniu z konsekwentną strategią pozwoliły Spółce bardzo szybko zaistnieć na rynku i odnieść sukces. GOOD FOOD jest obecnie największym w Polsce i jednym z największych na świecie producentów pieczywa ryżowego. Produkty Spółki sprzedawane są m.in. w Danii, Szwecji, Norwegii, Hiszpanii, Francji, Belgii, Holandii, Wielkiej Brytanii, Włoszech, Niemczech, Litwie oraz Australii.

Good Food S.A. otrzymała w tym roku Złoty Laur Konsumenta w kategorii wafli ryżowych oraz srebrny Laur Konsumenta w kategorii Odkrycie Roku dla wafelków Milutkie.

Good Food S.A., Skórzewo, ul. Skórzewska 21, 60-185 Poznań, www.goodfood.pl.

Similar Posts